Reset Password

Make a Reservation
Advanced Search
Your search results

Over La Palma

6 maart, 2016 by admin

Het prachtige eiland La Palma behoort tot de Canarische Eilanden, onderdeel van Spanje. La Palma staat ook bekend als “La isla bonita” en “la isla verde”, en niet voor niets.

La Palma is een prachtig eiland waar je heerlijk in de groene natuur kunt wandelen maar ook over de mooie uitgestrekte lavavelden! Zin in rust, dan ga je lekker naar de mooie zwarte zandstranden.

Na een heerlijke dag wandelen, zwemmen, zonnen, duiken, mountainbiken, paragliden etc. kun je lekker op de gezellige terrasjes van Puerto Naos, Tazacorte, Los Llanos of in de hoofdstad Santa Cruz de la Palma genieten van een lekkere “bocadillo” en een overheerlijke “cortado”.

 

Wil je weten welke evenementen er op La Palma zijn? Hier en/of hier kun je altijd checken of er tijdens jouw vakantie iets leuk te doen is.

 

Webcam Fancy.

Webcam La Cumbre en Birigoyo.

Webcam op strand van Puerto Naos.

Webcam Strand Puerto Naos 2.

Webcam op strand Tazacorte.

Webcam op strand Tazacorte.

Webcam haven Puerto Tazacorte.

Webcam Roque de los Muchachos.

Webcam Puntagorda.

 

De mooiste plekjes van La Palma

Caldera de Taburiente

In het prachtige gebied Caldera de Taburiente ligt het even mooie natuurpark ‘Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. Het gebied leent zich prima voor wandelingen met een waanzinnig uitzicht op de Roque de los Muchachos, wat het hoogste punt van het eiland is. De Caldera (komvormige krater) heeft domineert de noordelijke zijde van het eiland met zijn doorsnede van ongeveer 10 kilometer. Er zijn zelfs wandelingen mogelijk in de erosiekrater. Hier vlakbij is een internationale sterrenwacht te vinden. Dit is het observatorium Roque de los Muchachos.

La Zarza

Voor een sprookjesachtige wandeling, moet je zeker een bezoek brengen aan laurierbossen op het eiland La Palma. Deze bossen bevinden zich in het noordoosten van het eiland op ongeveer tussen de 600 en 1200 meter hoogte. Onderweg kom je waarschijnlijk langs de Nogales kloof. Er zijn ook mogelijkheden om wandelingen te maken naar de warmwaterbronnen Marcos en Cordero. In het culturele park de la Zarza zijn rotstekeningen te bewonderen van de oorspronkelijke bewoners ‘de Benahorieten’. In het informatiecentrum wordt er meer verteld over hun leven en werkwijzen.

Mirador del Time

Het allermooiste en meest adembenemende uitzicht op het eiland La Palma vind je op het uitkijkpunt Mirador del Time. Je vindt dit langs de route van Los Llanos naar Puntagorda. Het panoramische uitzicht is vooral in het donker prachtig om te zien. Je kijkt over Los Llanos, El Paso, de vallei van Aridane, de Cumbres, Pico Bejenado en natuurlijk de schitterende Atlantische Oceaan.

Fuencaliente de la Palma

In het zuiden van het Canarische eiland La Palma vind je de geneeskrachtige warmwaterbronnen Fuencaliente de la Palma. Dit zuidelijke stuk van het eiland staat ook wel bekend om de vulkanen San Antonio en Teneguia. Verder zijn er nog veel bananen- en wijnplantages te vinden. Het zeer pittoreske dorpje Los Canarios is zeker een bezoekje waard. Hier zijn de houten balkons weer het kenmerk van het eiland. Op het uiterste zuidpunt staat een vuurtoren uit 1967 bij de zoutpannen. Tegenwoordig is dit een museum met exposities over het leven in de zee. Met een beetje helder weer is er zicht op de eilanden El Hierro en La Gomera.

Los Llanos de Aridane

De gezellige stad Los Llanos de Aridane heeft een leuke historische binnenstad met sfeervolle terrasjes. Er zijn rondom de plaats nog veel bananenplantages te vinden. Het grote plein bij de kerk is ‘s avonds een belangrijke ontmoetingsplaats. Lokale bevolking vertoeft er graag en er zijn een paar terrasjes te vinden. Op ongeveer een kwartier afstand liggen de stranden en zijn er voldoende mogelijkheden voor heerlijke wandelingen. Wie wat meer wil weten over de cultuur en geschiedenis, moet zeker eens langs gaan in het archeologisch museum Benahoarita in Los Llanos

San Andrés

De vroegere havenplaats San Andrés is een trekpleister in het noordwesten van het eiland. Het dorp heeft de herkenbare Canarische kinderkoppen steegjes en typische herenhuizen. Rondom het Plaza de San Andrés worden de terrasjes goed bezocht. Heel bijzonder zijn de zwembaden die door rotsen aan de kust zijn gevormd en gevuld zijn met zeewater.

Garafia

Eén van de mooiste wandelgebieden van La Palma vind je in het noorden bij Garafia. Het is er vrij rustig, maar zeer mooi. Het gebied staat vol met amandelbomen, drakenbomen gecombineerd met kloven, diepe ravijnen en steile kusten. In het plaatsje Santo Domingo is een etnografisch museum te vinden met informatie over tradities in en om de boerderijen en andere wetenswaardigheden van het platteland. In het zijdemuseum in El Paso zie je wat er allemaal mogelijk met creaties van deze mooie stof.

Santa Cruz de la Palma

De stad Santa Cruz de la Palma, die door de inwoners “La Palma” wordt genoemd, is de hoofdstad van het het eiland. Kenmerkend voor de stad zijn de kleurige geveltjes met houten balkon die je veel terug ziet komen in het straatbeeld. Het gezellige en knusse centrum heeft smalle straatjes die af en toe worden onderbroken met mooie pleintjes. De terrassen en cafés zijn goed verspreid over het centrum en de boulevard. Het is hier wel minder aanwezig dan op buureilanden Tenerife en Gran Canaria. Er zijn veel oude gebouwen en herenhuizen waarbij je regelmatig wordt verrast door de bijzondere accenten in zo’n gebouw. Denk hierbij aan mooie plafondbeschilderingen of prachtige oude trappenhuizen. De haven van Santa Cruz de la Palma krijgt regelmatig bezoek van cruiseschepen. Aan het prachtige plein ‘Plaza de la Alameda’ ligt een replica van het schip van Columbus, wat nu een maritiem museum. Vlakbij Santa Cruz de la Palma ligt de badplaats Los Cancajos.

Puerto Naos

Aan de westkust van La Palma ligt de badplaats Puerto Naos. Het is een vrij rustige badplaats met hier en daar wat terrasjes en restaurants, maar geen massatoerisme. De uitgaansgelegenheden zijn voornamelijk wat bars. Langs de kust loopt een promenade met wat palmbomen en andere begroeiing. Er zijn wat minder fraaie gebouwen met voornamelijk appartementen en grote hotels te vinden.

Met dank aan Top10bezienswaardigheden.nl

 

Grootte en bevolking

La Palma is ongeveer 45 km lang en op haar breedste punt ongeveer 25 km breed, met een oppervlakte van circa 720 km2. La Palma heeft ongeveer 85.000 inwoners die voornamelijk in de westelijke vallei wonen en aan de oostelijke kust. De bevolking leeft voornamelijk van de landbouw (o.a. bananenteelt).

 

Geografie van het eiland

La Palma bestaat voor een groot deel uit vulkanisch gesteente, feitelijk is het de top van een vulkaan. Over het midden loopt een bergketen van (vruchtbaar) vulkanisch gesteente, de “Cumbre Vieja”. Deze keten (de hoogste top ligt iets minder dan 2.500 m) veroorzaakt grote klimatologische contrasten die zorgen voor een grote variëteit in begroeiing en natuur. De voet van het eiland La Palma ligt ongeveer 3.500 onder de zeespiegel. De laatste vulkanische activiteit was in 1971 in het zuidelijk deel van La Palma.

 

Klimaat en temperatuur op La Palma

Het noordelijk en noordoostelijk deel van La Palma zijn vochtiger en koeler en overheersen de passaatwinden en is er meer neerslag dan westelijk deel. Het zuidelijk en westelijk delen van La Palma zijn warmer en droger. Het westen is het meest zonnig. Het klimaat is subtropisch en de temperatuur is het hele jaar door vrij constant tussen de 20 en 25 graden C, althans tot beperkte hoogte. La Palma is het eiland van de eeuwige lente!

Alle vakantiehuizen van Balans Travel La Palma bevinden zich aan de westzijde van La Palma!

Maand Overdag Avond * ** Temp. zee
Januari 18 14 5 14 17
Februari 18 14 5 12 17
Maart 19 15 6 8 17
April 21 16 6 6 18
Mei 23 17 7 3 18
Juni 24 18 8 2 19
Juli 25 19 8 2 20
Augustus 26 20 8 3 21
September 26 20 8 5 22
Oktober 24 19 7 9 22
November 22 17 6 14 21
December 20 16 5 15 19

*zonuren

**regendagen

Actuele weer op La Palma

Vegetatie

La Palma is een groen eiland! Het staat bekend als “La Isla Verde” of “La Isla Bonita” en is het groenste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland kent verschillende vegetatiezones van lavavelden over mediterrane droogvegetatie van naaldbossen op hoogvlakten en op de noordoostzijde de loofbossen. Onder de plantensoorten op La Palma zijn er 170 inheemse, typisch Canarische soorten. Er is een rijke vegetatie van laurierbossen, cactussen, enorme varens, amandelbomen en citrusbomen. Karakteristiek is de drakenbloedboom. Ook de kleuren zijn contrastrijk.

Kustlijn van La Palma

De kustlijn van La Palma kenmerkt zich door de steile kliffen van vulkanisch gesteente, baaien en stranden met zwart zand en bananenplantages. Witte stranden zijn er niet, vandaar ook de afwezigheid van massatoerisme.

Feestdagen

01-01 Nieuwjaarsdag

06-01 Driekoningen

01-05 Dag van de Arbeid

30-05 Día de Canarias

25-07 St. Jacob

15-08 Maria Hemelvaart

12-10 Nationale feestdag Spanje

01-11 Allerheiligen

06-12 Dag van de grondwet

08-12 Onbevlekte ontvangenis

25-12 Kerst

Variabele feestdagen (nationaal):

Carnaval: februari/maart (1 hele week)

Paasprocessie: maart/april

Witte donderdag. Goede Vrijdag & Pasen: maart/april

Pinksteren: mei/juni

  

Telefoonnummers:

Alarmnummer (internationaal)         112

 

Dr. Prondzynski in El Paso (Duits/Engels): (0034) 922 49 72 87

Dr. Voss in El Paso en Tazacorte (Duits/Engels): (0034) 922 48 60 28

Centro de Salud in Los Llanos: (0034) 922 40 31 91

 

Vliegveld La Palma: (0034) 922 42 61 00

 

Taxi Los Llanos: (0034) 922 46 27 40

Taxi Tazacorte: (0034) 922 48 06 52

Taxi engelstalig: (0034) 628 676 110

 

Het landnummer van La Palma is 0034, dus als u gebeld wilt worden door het thuisfront zullen zij eerst 0034 moeten kiezen.

Wilt u naar het huis bellen dan zijn dit de landnummers:

 

0031                      Nederland

0032                      België

0033                      Frankrijk

0043                      Oostenrijk

0044                      U.K.

0049                      Duitsland

  

Belangrijk advies

La Palma is een eiland in de Atlantische oceaan, de zee kan gevaarlijker zijn dan men denkt! GA NOOIT ALLEEN WANDELEN IN DE BERGEN OF ALLEEN ZWEMMEN IN DE ATLANTISCHE OCEAAN.

* Vlaggen op het strand: groen = goed, geel = let op, rood = verboden te zwemmen.

* Niet zwemmen op plaatsen die niet als strand zijn aangegeven.

* Bij hoge golven niet te dicht aan de kust gaan en zeker niet de zee ingaan.

* Als u gaat wandelen, blijf op de aangegeven paden, niet afwijken van de gemarkeerde paden. Laat altijd iemand weten waar u gaat wandelen, briefje op tafel bijvoorbeeld.

balans-lapalma.com

Welkom bij Balans Travel - La Palma Op zoek naar het ideale vakantiehuis op La Palma, Canarische Eilanden? Welkom bij balans-lapalma.com; wij bieden een grote keuze aan vakantiehuizen in alle prijsklassen aan, voor rustzoekers en natuurliefhebbers, aan de westkant van La Palma; het mooiste eiland van de Canarische Eilanden, waar het altijd lente is! Vakantie en vakantiehuizen op het mooiste Canarische Eiland

ブランド服コピー

中国、台湾、香港のブランド服コピー店。

日本ではどこでオフホワイトコピーを見つけることができますか?

0.736

Make a Reservation

  • Please fill in the name of the home you wish to book.
  • Do you wish to rent a car? More info?

Make a Reservation

  • Please fill in the name of the home you wish to book.
  • Do you wish to rent a car? More info?

Make a Reservation

  • Please fill in the name of the home you wish to book.
  • Do you wish to rent a car? More info?